Πρώτη Φωτογραφια του 30 days Challenge

Ημέρα 1η: Τι θα θέλετε να πετύχετε τις επόμενες 30 ημέρες; Το challenge για σήμερα είναι να καταγράψετε σε ένα χαρτί απλούς στόχους για αρχή! Μην θέσετε δύσκολους και σύνθετους στόχους! Για τον κάθε στόχο, κρατήστε μερικές σημειώσεις. Βάλτε τους στόχους σε μία σειρά, ξεκινώντας απο τον φαινομενικά πιο εύκολο. Για παράδειγμα: 1ος στόχος: Να πίνω ένα εξτρά ποτήρι νερό κάθε ημέρα. 2ος στόχος: Να καθαρίζω το σπίτι 1 φορά την εβδομάδα. 3ος στόχος: Να ελαττώσω το κάπνισμα κατά ένα τσιγάρο την ημέρα, κτλ κτλ. Βρείτε τους δικούς σας, προσωπικούς στόχους!

Δεύτερη Φωτογραφια του 30 days Challenge

Ημέρα 2η: Σήμερα το βράδυ βάλτε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει 30 λεπτά νωρίτερα για την επόμενη ημέρα! Ξυπνήστε 30 λεπτά νωρίτερα την επόμενη μέρα και βαθμολογήστε απο το 1 εως το 10 τον μέσο όρο της διάθεσής σας. Το 1 αντιστοιχεί σε πολύ κακή διάθεση, το 10 αντιστοιχεί σε πολύ καλή διάθεση και φυσικά υπάρχουν και όλες οι ενδιάμεσες βαθμολογίες! Το βράδυ καταγράψτε τα + και τα – της σημερινής ημέρας. Τί καλό έγινε σήμερα και τί κακό;

τρίτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 3η: Η πρόκληση (challenge) σήμερα είναι να βγείτε τουλάχιστον για 20 λεπτά έξω. Δώστε προσοχή σε αυτά που βλέπετε και ακούτε καθώς περπατάτε. Η αίσθηση της όρασης, της ακοής, της όσφρησης και της αφής αποτελούν ένα μοναδικό προνόμιο και μπορεί να σας κρατήσει στο παρόν και να συμβάλει στη μείωση των ανήσυχων σκέψεών σας. Όταν επιστρέψετε σπίτι, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας εάν επιθυμείτε πώς ήταν αυτή η 20λεπτη εμπειρία σας!

τέταρτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 4η: Πίνετε αρκετό νερό! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό νερό και το αντικαθιστούν με άλλα ποτά. Τα καφεϊνούχα ποτά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα άγχους! Προσπαθήστε να πιείτε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό σήμερα και να αποφύγετε οποιοδήποτε άλλο είδος ποτού. Εάν χρειάζεστε έναν καφέ το πρωί είναι εντάξει αλλά περιορίστε το εκεί! Πάμε δυνατά να αδειάσουμε τις κανάτες και τα μπουκάλια!

πέμπτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 5η: Η σημερινή πρόκληση (challenge) είναι να αφιερώσετε την μέρα σε έναν ή περισσότερους φίλους! Ίσως θέλετε να απομονώνεστε όταν αισθάνεστε άγχος. Αλλά η απομόνωση κάνει συχνά τις κακές σκέψεις να εντείνονται. Διαλέξτε ένα μέρος για να συναντήσετε έναν στενό φίλο ή κάποιο μέλος απο την οικογένειά σας. Κάποιον που σας αγαπάει και θέλει να σας ακούσει και να σας υποστηρίξει. Ορίστε το μέρος και την ώρα και βγείτε μαζί τους απόψε. Μπορείτε να κάνετε #tag το πρόσωπο αυτό και να το προσκαλέσετε!

έκτη φωτογραφία του 30 days Challenge

Ημέρα 6η: Αναδιοργάνωση! Η τακτοποίηση της ντουλάπας σας μπορεί να φαίνεται βουνό, αλλά μπορεί να μειώσει κατά πολύ τα επίπεδα του άγχους σας! Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που μπορείτε είτε να χαρίσετε είτε να πετάξετε! Καθαρίστε τον χώρο γύρω σας για να καθαρίσετε το μυαλό σας. Στη συνέχεια ανταμείψτε τον εαυτό σας με ένα χαλαρωτικό απόγευμα ή το αγαπημένο σας φαγητό! Απόψε οι ντουλάπες μας θα έχουν μια άλλη εικόνα!

έβδομη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 7η: Περάστε χρόνο μόνοι σας. Σήμερα είναι η μέρα σας! Ώρα να μείνετε λίγο μόνοι με το μυαλό και το σώμα σας. Κοιμηθείτε όσο θέλετε, αποφύγετε τις δύσκολες δουλειές, διαβάστε ένα καλό βιβλίο, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεστε για να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε μετά από μια εβδομάδα! Η μοναξιά μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δημιουργική! Τί θα κάνετε σήμερα λοιπόν;

όγδοη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 8η: Μπορείτε να προγραμματίσετε τα γεύματα της εβδομάδας ή απλά να κάνετε καλύτερες επιλογές τροφίμων απο σήμερα. Ξεκινώντας την εβδομάδα με ένα υγιές μυαλό και σώμα, σας δίνει την ενέργεια για την αντιμετώπιση όλης της υπόλοιπης εβδομάδας. Πείτε όχι στην ζάχαρη, στα γλυκά, στα επεξεργασμένα τρόφιμα και κάντε στροφή προς τα τρόφιμα που εμπεριέχουν πολύ νερό όπως τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και τις υπερτροφές! Αυτή η εβδομάδα θα είναι μια διαφορετική διατροφικά εβδομάδα! Τί θα αλλάξετε στην διατροφή σας;

ένατη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 9η: Η πρόκληση (challenge) σήμερα είναι να κάνετε ένα διάλειμμα απο τα social media για 24 ώρες! Είναι απίστευτο το πόσο βασιζόμαστε στα τηλέφωνά μας κατά τη διάρκεια της ημέρας! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι ένα διάλειμμα από αυτά για μια μέρα θα σας κάνει καλό. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις απο τα social media, αποσυνδεθείτε από τους λογαριασμούς σας ή ακόμα και διαγράψτε τις εφαρμογές από το τηλέφωνό σας. Κάντε αυτό το πείραμα αποτοξίνωσης για όλη την ημέρα και καταγράψτε πώς αισθάνεστε στο τέλος. Την επόμενη μέρα αναμένω τα σχόλιά σας!

δέκατη φωτογραφία του 30 days Challenge

Ημέρα 10η: Υπάρχουν κάποιες υπέροχες εφαρμογές που σας βοηθούν να εστιάσετε στο διαλογισμό! Η καλύτερη ώρα για να εξασκηθείτε είναι είτε το πρωί μόλις ξυπνήσετε ή πριν πάτε για ύπνο. Μερικές χρήσιμες εφαρμογές είναι: Headspace, Calm, The Mindfulness App, MindBody. Αναμένω τα σχόλιά σας απο την 5λεπτη αυτή εμπειρία σας!

ενδέκατη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 11η: Αποφύγετε να επιστρέψετε στο σπίτι και να παρακολουθήσετε Netflix για το υπόλοιπο της νύχτας! Τις περισσότερες φορές καταφεύγουμε στην τηλεόραση για να αποσπάσουμε την προσοχής μας από τη ζωή μας. Απόψε, το challenge είναι να κάνετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει. Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το μαγείρεμα ενός νόστιμου δείπνου, η ανάγνωση ενός βιβλίου, ή μια απλή συζήτηση με την οικογένεια! Λέμε ΟΧΙ στην τηλεόραση για μια μέρα! Αναμένω τα σχόλιά σας!

δωδέκατη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 12η: Περάστε το βράδυ βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία και χαλαρώνοντας. Έχετε ήδη δουλέψει σκληρά, οπότε ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα! Κάντε ό,τι σας αρέσει απόψε και απολαύστε την μέρα δίχως ενοχές! Τί σκέφτεστε να κάνετε;

δέκατη τρίτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 13η: Καταγράψτε στο τέλος της ημέρας 3 όμορφα πράγματα που συνέβησαν σήμερα, ακόμη κι αν ήταν πολύ απλά ή αποτελούσαν απλά όμορφες σκέψεις σας! Ποιά ήταν αυτά; Περιμένω τις απαντήσεις σας στο τέλος την ημέρας!

δεκάτη τέταρτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 14η: Χαλαρώστε, βγάλτε τα ακουστικά και χορέψτε με τα αγαπημένα σας τραγούδια! Αυτό σας βοηθά να απελευθερώσετε όλη την ένταση. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσετε πλήρως κάθε τραγούδι και αφήστε τα προβλήματα σας για λίγα λεπτά στην άκρη! Ποιά είναι η αγαπημένη σας μουσική και με ποιά κομμάτια χορέψατε; Αναμένω τις προτάσεις σας!

δέκατη πέμπτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 15η: Ξεκινήστε το πρωνό σας δυναμικά! Ξυπνήστε νωρίτερα, πιείτε λίγο νερό, γράψτε στο ημερολόγιό σας και νιώστε ευγνωμοσύνη. Η σημερινή πρόκληση είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή πρωινή ρουτίνα. Πάρτε τον χρόνο σας για να ολοκληρώσετε κάθε υποχρέωση και εστιάστε στο να είστε παρόντες σε κάθε σας ενέργεια. Μπορείτε να δείτε πώς αισθάνεστε στο τέλος της ημέρας και εάν σας βοήθησε στα επίπεδα του άγχους σας. Δώστε το 100% σας και γιορτάστε υπεύθυνα την σημερινή μέρα! Χρόνια πολλά!

δέκατη έκτη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 16η: Προπόνηση για 30 λεπτά. Ναι, άσκηση! Ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις! Τρέξιμο, περπάτημα, γιόγκα, ποδήλατο, κολύμπι! Επιλέξτε μια άσκηση που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και κάντε την για 30 λεπτά σήμερα! Δεν χωράει δικαιολογία! Περιμένω τα σχόλιά σας με ανυπομονησία για το πώς ασκηθήκατε σήμερα!

δέκατη έβδομη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 17η: Κάντε κάτι που θα σας βγάλει απο τη ζώνη ασφαλείας σας. Ένας καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το άγχος είναι να αναλάβετε δράση και να κάνετε μερικά από τα πράγματα που πραγματικά σας φοβίζουν. Με αυτόν τον τρόπο μόλις το κάνετε, θα δείτε ότι δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο νομίζατε. Επιλέξτε ένα πράγμα που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα αλλά θα σας ωφελήσει. Μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ απλό, όπως ένα τηλέφωνο ή ενα μήνυμα ή κάτι πιο σύνθετο όπως το ασανσέρ, να βρεθείτε σε πολυκοσμία, να μιλήσετε με κάποιον, κτλ.

δέκατη όγδοη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 18η: Σήμερα μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή σας στο να βοηθήσετε κάποιον άλλο! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιον που μπορεί να είναι σε μεγάλη ανάγκη υποστήριξης σήμερα! Πώς σκέφτεστε να βοηθήσετε αυτό το άτομο; Πώς τα πήγατε τελικα; Αναμένω τα σχόλιά σας στο τέλος της ημέρας!

δέκατη ένατη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 19η: Η σημερινή πρόκληση (challenge) είναι να γράψετε ένα γράμμα στον εαυτό σας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας. Εστιάστε σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε, τις επιτυχίες σας, τις νίκες σας και τους στόχους σας για το άμεσο μέλλον! Είναι ένα γράμμα προσωπικό που θα κρατήσετε στο αρχείο σας και θα σας συνοδεύει στην ζωή σας! Πώς τα πήγατε;

εικοστή φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 20η: Μαγειρέψτε το αγαπημένο σας φαγητό! Ακόμη κι αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε, βρείτε μια εύκολη συνταγή και χρησιμοποιήστε την ως πρόκληση για να μάθετε κάτι νέο σήμερα. Επιλέξτε ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα και ξοδέψτε χρόνο για να το μαγειρέψετε και να απολαύσετε την τέχνη του μαγειρέματος! Τί φτιάξατε τελικά;

εικοστή πρώτη φωτογραφία του 30 days Challenge

Ημέρα 21η: To challenge για σήμερα είναι να κάνετε μια εκκαθάριση στα social media και στον υπολογιστή σας! Διαγράψτε αρχεία που δεν χρειάζεστε, οργανώστε καλύτερα τους φακέλους σας, καθαρίστε τον υπολογιστή, το τάμπλετ και το κινητό σας και βάλτε μια τάξη! Δεν αισθάνεστε ήδη καλύτερα; Πάμε να το κάνουμε!

εικοστή δεύτερη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 22η: Εφαρμόστε μερικές τεχνικές αναπνοής! Κάθε φορά που αισθάνεστε άγχος σήμερα (ή όποτε θέλετε), εξασκηθείτε! Εισπνέετε απο τη μύτη, εκπνέετε απο το στόμα και προσπαθήστε να έχετε διάρκεια 4 ή 3 δευτερολέπτων τόσο στην εισπνοή όσο και στην εκπνοή! Είναι εύκολο, πρακτικό και άκρως αποτελεσματικό! Το δοκιμάσατε;

εικοστή τρίτη φωτογραφία

Ημέρα 23η: Μην παραπονιέστε καθόλου σήμερα! Προσπαθήστε να δείτε μόνο το θετικό σε ό,τι κάνετε. Κάθε φορά που δυσανασχετείτε ή απογοητεύεστε από τα πράγματα, μετατρέψτε τη σκέψη σας σε κάτι καλό! Ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι τόσο! Πάμε να τα καταφέρουμε!

εικοστή τέταρτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 24η: Η σημερινή πρόκληση (challenge) είναι να σκεφτείτε αυτά που σας άρεσε να κάνετε ως παιδί! Όταν ακούτε αυτό που θέλει το παιδί μέσα σας, βοηθάτε να συνδεθείτε με τον εαυτό σας σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Και η ζωή σας δεν θα μοιάζει τόσο δύσκολη όταν φροντίζετε το παιδί μέσα σας! Μερικοί τρόποι που μπορείτε να δράσετε σαν παιδί για μια ημέρα είναι: Να ζωγραφίσετε, να πάτε μια βόλτα με το ποδήλατο, να φάτε τα αγαπημένα σας δημητριακά ή να παρακολουθήσετε μερικά κινούμενα σχέδια! Τέλειο!

εικοστή πέμπτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 25η: Σήμερα, επικεντρωθείτε στον καθορισμό ορισμένων ορίων και πείτε ΟΧΙ! Αν έχετε να κάνετε κάτι που δεν θέλετε, μιλήστε και αφήστε τους ανθρώπους γύρω σας να καταλάβουν ότι δεν μπορείτε να το κάνετε. Ο καθορισμός των ορίων σας βοηθά να νιώθετε διανοητικά ισχυρότεροι και οι άλλοι άνθρωποι αρχίζουν να σας σέβονται περισσότερο επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να σας καταπατήσουν! Πάμε να το κάνουμε!

εικοστή έκτη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 26η: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο σήμερα! Να είστε ευγενικοί και να ακούτε τι σας λέει ο εαυτός σας! Ορίστε κάποια όρια και ακούστε τί πραγματικά θέλετε να κάνετε! Η πρόκληση (challenge) είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε το άγχος που μπορεί να σας προκαλούν σήμερα οι άλλοι άνθρωποι και να θυμάστε ότι αξίζετε να είστε σε προτεραιότητα! Σήμερα θα παίξετε με τους δικούς σας κανόνες!

εικοστή έβδομη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 27η: Κάντε μια λίστα με 10 πράγματα που αγαπάτε στον εαυτό σας! Από την προσωπικότητά σας μέχρι την εμφάνισή σας. Και αν μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 10 πράγματα, ωραία! Καθ ‘όλη τη σημερινή μέρα προσπαθήστε να βρείτε μερικά πράγματα που σας αρέσουν σε εσάς! Ποιά είναι αυτά;

εικοστή όγδοη φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 28η: Περιποιηθείτε τον εαυτό σας! Αγοράστε το ρούχο ή την υπηρεσία που θα θέλατε, έστω και κάτι μικρής αξίας! Έχετε δουλέψει σκληρά για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας! Είναι καλό να ανταμείβετε τον εαυτό σας κάθε φορά, όταν κάνετε μια πρόκληση. Αυτό σας παρακινεί να συνεχίσετε. Φροντίστε τον εαυτό σας με το αγαπημένο σας γεύμα ή με το να αγοράσετε αυτό το θέλατε εδω και καιρό! Τελικά τί κάνατε;

εικοστή ένατη φωτογραφία του 30 days

Ημέρα 29η: Το challenge για σήμερα είναι να αμφισβητήσετε τις αρνητικές σκέψεις σας! Ρωτήστε τον εαυτό σας “γιατί με ενοχλεί αυτό;”. Μπορείτε ακόμη να γράψετε τις σκέψεις σας και στη συνέχεια να απαντήσετε σε αυτές, εκλογικεύοντας τον αρνητικό και παράλογο χαρακτήρα τους. Πάρτε μια κόλλα χαρτί και πιάστε δουλειά! Μπορείτε!

τριακοστή φωτογραφία του 30 days challenge

Ημέρα 30η: Κάντε μια ανασκόπηση! Τί θα θέλετε να κάνετε διαφορετικά τον επόμενο μήνα; Τι λειτούργησε καλά αυτό το μήνα; Η πρόκληση αυτή βοήθησε στο άγχος σας; Πετύχατε τους στόχους που θέλατε; Ποια ήταν η αγαπημένη και η λιγότερο αγαπημένη σας μέρα;