Αθλητική ψυχοθεραπεία

Η αθλητική ψυχοθεραπεία μελετάει τους αθλητές, την συμπεριφορά τους και εφαρμόζει στην πράξη τις γνώσεις αυτές. Οι δεξιότητες που καλλιεργούνται είναι η διαχείριση του άγχους, της διέγερσης, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, η ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, εξωτερικών και εσωτερικών κινήτρων, η καλλιέργεια του αυτοέλεγχου. Η αθλητική ψυχολογία έχει εφαρμογές γενικότερα στο περιβάλλον των αθλητών, όπως για παράδειγμα στους προπονητές και στους γονείς.

Όλοι οι άνθρωποι, έχουμε την τάση να αξιολογούμε τον εαυτό μας και να τους δίνουμε έναν τίτλο. τίτλο. Ένα από τα θέματα που διαχειριζόμαστε στην Αθλητική ψυχοθεραπεία είναι η αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση ως όρος…

Αν φωνάζετε, είναι πιθανόν ήδη πολύ αργά. Μάθετε τα προειδοποιητικά σημάδια πριν θυμώσετε, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα την κατάσταση. Ένα από τα θέματα που διαχειριζόμαστε στην Αθλητική ψυχοθεραπεία είναι o θυμός…

Το άγχος σε ένα γενικότερο πλαίσιο μας επηρεάζει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: στο πως αισθανόμαστε, στο πως σκεφτόμαστε  και στο πως συμπεριφερόμαστε. Ένα από τα θέματα που διαχειριζόμαστε στην Αθλητική ψυχοθεραπεία…

Δημιουργήστε ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου κάθε μέρα της εβδομάδας. Μην κοιμάστε μία ώρα παραπάνω. Αν δεν έχετε κοιμηθεί μετά από 20 λεπτά, σηκωθείτε και κάνετε κάτι άλλο. Διαβάστε ένα βιβλίο, ζωγραφίστε ή γράψτε κάτι. Αποφύγετε τις οθόνες υπολογιστών…

Αποφύγετε τις συγκρούσεις την ώρα του φαγητού, όπως επίσης τα παρακάλια και τις δωροδοκίες. Διαφορετικά επιβεβαιώνετε ότι το φαγητό καταναλώνεται μόνο με το ζόρι. Συζητήστε με το παιδί και συμφωνήστε ότι το παιδί έχει δικαίωμα να αρνηθεί το φαγητό αλλά δεν έχει…

Όταν ένα άτομο έρχεται αντιμέτωπο με το άγχος, το σώμα του υφίσταται αρκετές αλλαγές και μπαίνει σε μια ειδική κατάσταση που αποκαλείται αντίδραση μάχης ή φυγής. Το σώμα προετοιμάζεται είτε να πολεμήσει είτε να εγκαταλείψει τον αντιληπτό κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής των τεχνικών χαλάρωσης…