Η συνέχιση της εκπαίδευσής σας σε κάτι που αγαπάτε είναι ένας ιδιαίτερα δημιουργικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων της ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η μάθηση είναι αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους, αλλά είναι επίσης εξαιρετική για τους ενήλικες. Εκτός από τη δυνατότητα εύρεσης καλύτερης εργασίας, η εκμάθηση διαφόρων πληροφοριών συνδέεται με τη μείωση της άνοιας, της κατάθλιψης.

Χρόνια μάθηση

Πολλές ερευνητικές προσπάθειες δείχνουν ότι η μάθηση και η συνέχιση της μάθησης σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ικανοποίηση από την ζωή, αισιοδοξία και ικανότητα να απολαμβάνετε τη ζωή στο μέγιστο.

Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να μαθαίνουν σε όλη τους τη ζωή, αναφέρουν γενική ευεξία και μεγαλύτερη ικανότητα αντιμετώπισης του άγχους. Πολλοί από αυτούς έχουν επίσης καλύτερη αυτοεκτίμηση, καλύτερη στοχοθεσία και αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καθορισμός μαθησιακών στόχων και η επίτευξη τους, δημιουργεί θετικά συναισθήματα που επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου. Επιπλέον, η εκμάθηση συχνά συνεπάγεται αλληλεπίδραση με διάφορους ανθρώπους. Η αλληλεπίδραση με άλλους αυξάνει με τη σειρά της την ευημερία μας μέσω της οικοδόμησης των κοινωνικών δεσμών.

Πώς μπορείτε να συνεχίζετε να εκπαιδεύεστε; Πρώτον, είναι πολύ καλή ιδέα να αρχίσετε να σκέφτεστε τη μάθηση με μια  ευρύτερη έννοια. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη μάθηση ένα σημαντικό μέρος της ζωής σας, ανεξάρτητα από το πόσο ετών είστε. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή σας με γενικής γνώσης μαθήματα, ειδικά αν θέλετε να επεκτείνετε τον κοινωνικό σας κύκλο ή με πιο εξειδικευμένα μαθήματα για να εξελιχθείτε στην καριέρα σας.

Τα οφέλη της χρόνιας μάθησης

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια διαφορετική διαδρομή στην μάθηση και να επιλέξετε κάτι διαφορετικό  που ταιριάζει στην προσωπικότητα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να προσπαθήσετε να βελτιώσετε το μαγείρεμα. Υπάρχουν εκατοντάδες online σεμινάρια που μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε νέες δεξιότητες δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος.

Leave a Reply