Στο προηγούμενο άρθρο παράθεσαμε πέντε από τους λόγους για τους οποίους δυσκολεύεστε να κάνετε μία σχέση. Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποιους ακόμα λόγους που ίσως συμβάλουν στο γέγονος ότι, δεν έχετε βρει ακόμα τον κατάλληλο σύντροφο.

Γιατί λοιπόν είστε ακόμη μόνοι;

1. Είστε απρόσιτοι

Η δυσκολία να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι φαίνεστε απρόσιτοι στους γύρω σας. Είναι δύσκολο να το αλλάξετε, ιδιαίτερα αν είστε ντροπαλοί. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την γλώσσα του σώματος σας, ώστε να δείχνετε ενδιαφέρον, όταν είστε δίπλα σε κάποιον που σας ελκύει. Ο ευκολότερο τρόπος να το διορθώσετε είναι απλά να χαλάρωσετε, να αναπνέυσετε και να χαμογελάσετε.

Δύο ερωτευμένοι άνθρωποι

2. Έχετε πολύ υψηλά πρότυπα

Ίσως να μην έχετε βρεί ακόμα κάποιον, γιατί δεν είστε διατεθείμενοι να δώσετε ευκαιρία σε κάτι λίγοτερο από το τέλειο. Μπορεί να νομίζετε ότι, ξέρετε τι σας αρέσει και τι επιζητάτε από ένα σύντροφο αλλά είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να έρθει και να σας εκπλήξει.

 

3. Πληγωθήκατε στο παρελθόν από μία σχέση

Έχετε πληγωθεί πολύ από κάποιον στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να είστε καχύποπτοι με οποιονδήποτε σας πλησιάσει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό. Πρέπει όμως να αποδεχτείτε ότι η σχέση πάντα θα έχει ένα ρίσκο. Προσπάθωντας να βρείτε ένα σύντροφο, κινδυνεύετε να ξαναπληγωθείτε αλλά μπορεί να βρείτε και την αγάπη της ζωής σας.

4. Δεν προσπαθείτε πολύ

Δεν είναι εύκολο, μετά απο μία κουραστική μέρα, να ξεκινήσετε ένα χόμπι. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να βρείτε τον σύντροφο της ζωής σας, πρέπει να βγείτε έξω, να μάθετε καινούρια πράγματα, να κάνετε καινούριους φίλους. Μην σπαταλάτε το χρόνο, περιμένοντας η αγάπη να έρθει σε εσάς. Βγείτε έξω, χαρείτε τη ζωή και ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.

Μία σχέση και φιλιά μεταξύ 2 ατόμων

5. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες στον κύκλο σας για να κάνετε μία σχέση

Ενδεχομένως, οι περισσότεροι από τους φίλους σας να είναι παντρεμένοι και να δεν έχουν ελεύθερους φίλους. Ίσως να δουλεύετε από το σπίτι. Μπορεί να ζείτε σε μία μικρή πόλη. Σε οποιαδήποτε συνθήκη, πρέπει να βρείτε τρόπους για να διευρύνετε τον κύκλο σας.

 

Μαρία Παπουτσή
M.Sc. Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Leave a Reply