Ίσως να το έχετε πει πάνω απο 100 φορές στον εαυτό σας: χρειάζεται πραγματικά να αρχίσω να διαβάζω περισσότερο. Ένας ενήλικας με ένα πλήρες πρόγραμμα καθημερινότητας δεν βρίσκει πάντα τον χρόνο να διαβάσει ένα βιβλίο. Το διάβασμα είναι ένας στόχος που πραγματικά αξίζει να βρείτε τον χρόνο, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε περίοδο “καραντίνας”. Η ανάγνωση προσφέρει ευεργετικά οφέλη για τη ζωή σας, καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Το βιβλία στα χρόνια της καραντίνας

Η συχνή ανάγνωση βιβλίων, μπορεί να σας κάνει πιο ήρεμο και πιο συμπονετικό άνθρωπο. Τα καλά νέα είναι ότι με λίγη καθοδήγηση, μπορείτε να ξεκινήσετε να διαβάζετε πολύ περισσότερο! 

 

1. Ορίστε έναν συγκεκριμένο στόχο ανάγνωσης βιβλίων

Πόσα βιβλία θέλετε να διαβάσετε; Πόσο γρήγορα θέλετε να τα διαβάσετε; Η επιλογή συγκεκριμένου αριθμού βιβλίων θα σας διευκολύνει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας!

 

2. Προγραμματίστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για να διαβάσετε

Βρείτε ένα διάστημα μέσα στην ημέρα ή την εβομάδα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ανάγνωση. Την δεδομένη χρονική στιγμή, που βρισκόμαστε σε περίοδο καραντίνας, μπορείτε να βρέιτε μία καθημερινή ώρα ανάγνωσης. Προγραμματίστε το και κάντε το τόσο σημαντικό όσο το φαγητό ή τον ύπνο. Επιλέξτε το χρόνο σας προσεκτικά όμως: Το περίπλοκο περιεχόμενο ενός βιβλίου είναι ευκολότερο να κατανοηθεί νωρίς το πρωί, παρά αργά το βράδυ.

3. Επιλέξτε την μορφή βιβλίου που σας αρέσει

Τα ψηφιακά βιβλία είναι παντού μαζί σας, εύκολα, πρακτικά και πιο οικονομικά. Εάν δεν μπορείτε ωστόσο να έχετε πάντα μια πρίζα για τον φορτιστή κοντά σας, τα παραδοσιακά, χάρτινα βιβλία είναι πραγματικά φορητά, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να τα έχετε πάντα μαζί σας καθώς και να τα μοιραστείτε με άλλους. Απλά επιλέξτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και σας ταιριάζει περισσότερο.

Διάβασμα στα χρόνια της καραντίνας

4. Ορίστε έναν χώρο για να διαβάσετε

Επιλέξτε ένα δωμάτιο και ρυθμίστε το ως έναν ιερό χώρο ανάγνωσης. Βρείτε μια άνετη καρέκλα ή πολυθρόνα κοντά σε μια λάμπα και ένα μικρό τραπέζι.

Leave a Reply