Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται το ελάχιστο δύο εβδομάδες συνεχόμενων διακοπών για να αποβάλει τις ψυχικές τοξίνες. Δυο ώρες απόλαυσης βελτιώνουν έως και 25% το ανοσοποιητικό μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά από δύο βδομάδες διακοπών μειώνεται κατά 30% η πιθανότητα κανείς ν’ αρρωστήσει μέσα στο χειμώνα!

Τα ωφέλη των διακοπών

Μπορεί το πορτοφόλι μας να είναι πιο άδειο σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίσει να απομακρυνθούμε έστω και για λίγες μέρες από τη ρουτίνα. Τα οφέλη των διακοπών στην ψυχική και σωματική μας υγεία είναι τεράστια.

Τα ωφέλη των διακοπών

  • Η καρδιά λειτουργεί καλύτερα. Οι διακοπές ακόμα και αν δεν φύγουμε βοηθάνε έμμεσα την λειτουργία της καρδιάς: Η κατάσταση ηρεμίας και απραγίας εκτός εργασίας ρίχνουν την πίεση μειώνοντας την έκκριση ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη.

  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ύπνος στις διακοπές σημαίνει ύπνος χωρίς άγχος, θόρυβο και καταναγκαστικό πρωινό ξύπνημα με κατεβατό εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων.

  • Βελτίωση του αναπνευστικού και αύξηση της ενέργειας. Η κίνηση, το κολύμπι, το ποδήλατο, το περπάτημα, το να είμαστε κοντά στην φύση, βοηθάει στην φυσική μας κατάσταση. Βελτιώνει το καρδιο-αναπνευστικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερη ενέργεια και διάθεση να κάνουμε πράγματα.

  • Έλεγχος του σωματικού βάρους. Στις διακοπές, οι όποιες δραστηριότητες γίνονται εκτός κλειστού χώρου, άρα καίμε θερμίδες και παράλληλα δεν σκεφτόμαστε το φαγητό, καθώς προφανώς υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνουμε.

  • Μας φτιάχνουν το κέφι. Ένα από τα ωφέλη των διακοπών είναι ότι ακολουθούμε περισσότερο τους προσωπικούς μας ρυθμούς, είμαστε πιο κοντά στη φύση και στους ανθρώπους που αγαπάμε, χωρίς περιορισμούς, καταπίεση και δεσμεύσεις.

Τα ωφέλη των διακοπών, γαλάζιο θάλασσας

Leave a Reply