Ανάρωτιέστε εάν πρέπει να παραμείνετε στη σχέση ή να φύγετε. Αισθάνεστε μόνοι, απογοητευμένοι και δεν είστε σίγουροι πώς να το αλλάξετε αυτό. Η συμπεριφορά του σας μπερδεύει. Τις περισσότερες φορές είναι θυμωμένος, αλλά μερικές φορές είναι και πολύ ευγενικός. Δεν σας βοηθάει πολύ συχνά με το νοικοκυριό, αλλά σήμερα το πρωί έβγαλε τα σκουπίδια. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για τη δουλειά σας, αλλά χθες ξαφνικά ρώτησε αν σας αρέσει η δουλειά σας. Είναι πάντα έξω με τους φίλους του, αλλά σήμερα σας κάνει έκπληξη με ένα ρομαντικό δείπνο.

αγάπη στη σχέση

Προσπαθείτε να καταλάβετε εάν είναι καλύτερα να μείνετε ή να φύγετε, αλλά μένετε στάσιμοι. Όσο περισσότερο το σκέφτεστε, τόσο πιο μπερδεμένοι νιώθετε. Την μια στιγμή είστε πεπεισμένοι ότι είναι κακή επιλογή και καλύτερα να τον αφήσετε, αλλά την επόμενη στιγμή φοβάστε ότι δεν θα το καταφέρετε μόνοι σας. Ψάχνετε να βρείτε επιχειρήματα, λέγοντας στον εαυτό σας ότι «δεν είναι και τόσο κακός, δεν πίνει, ο σύζυγος της αδερφής μου είναι πολύ χειρότερος »ή «πρέπει να συμβιβαστώ, όλοι κουβαλάνε τον δικό τους σταυρό, τέλειες σχέσεις δεν υπάρχουν, και ούτω καθεξής». Κάθε φίλος με τον οποίο μοιράζεστε το πρόβλημά σας θα σας προσφέρει τη δική του συγκεκριμένη συμβουλή, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση του καθώς και το σύστημα πεποιθήσεών του.

Είστε σε απόγνωση. Πώς μπορείτε να ακούσετε τι σας λέει η καρδιά σας; Πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παίρνετε τη σωστή απόφαση; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μάθετε!

Αντί να έχετε εμμονή για τη σχέση σας και να προσπαθείτε απεγνωσμένα να βρείτε μια λύση, επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και στον λόγο που είστε σε αυτόν τον κόσμο. Απασχοληθείτε με τους στόχους της ζωής σας. Αν δεν έχετε, ο καθορισμός των στόχων σας θα πρέπει να είναι το πρώτο σας βήμα! Δεν ξέρετε για ποιόν λόγο ζείτε; Τότε αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα: να μάθετε ποιοι είστε, γιατί είστε εδώ.

Εστιάστε στον εαυτό σας και στην αποστολή σας. Εάν δεν είστε σίγουροι, αγοράστε ένα βιβλίο ή ένα διαδικτυακό μάθημα και ανακαλύψτε το. Εάν γνωρίζετε ήδη την αποστολή σας, εστιάστε στους προσωπικούς σας στόχους και κάντε ό,τι χρειάζεται για να τους πετύχετε.

Σταματήστε λοιπόν να εστιάζετε στη σχέση σας και ξεκινήστε να εργάζεστε σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία στη ζωή: εσείς, η αποστολή σας, το πάθος σας, τα συγκεκριμένα ταλέντα σας.

χωρισμός στη σχέση

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι καθώς εστιάζετε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία, πολύ σύντομα θα αποκτήσετε μια νέα, πιο ξεκάθαρη προοπτική για τα πάντα στη ζωή σας, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης σας.

Μια καλή σχέση είναι αυτή που σας υποστηρίζει στην επιδίωξη της αποστολής και της πραγματοποίησης των ονείρων σας. Μια κακή σχέση είναι αυτή που αγνοεί τα όνειρά σας, σας κρατά μακριά από αυτά, ή σας αποθαρρύνει όταν ξεκινάτε να πετυχαίνετε τους στόχους σας.

 

Μαρία Παπουτσή 

M.Sc. Ψυχολογός-Παιδοψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

 

Διαβάστε ακόμα:

Πως καταλαβαίνω ότι κάποιος με χειραγωγεί;

Γιατί φοβάμαι να μιλήσω μπροστά σε κόσμο;

Γιατί θέλω να ελέγχω τα πάντα

Leave a Reply