Η ευτυχία και η οικοδόμηση της

Οι νέες σχέσεις θα σας δώσουν μια προσωρινή ώθηση στην ευτυχία. Κάθε άτομο έχει ένα βασικό επίπεδο ευτυχίας στο οποίο επιστρέφει πολύ γρήγορα. Η παρατεταμένη ευτυχία θέλει δουλειά. Παρακάτω αναφέρονται ασκήσεις που, όταν εφαρμόζονται συχνά, μπορούν να δημιουργήσουν γνήσια και με διάρκεια ευτυχία.

Η ευτυχία της ζωής

Ευχαριστίες

Γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα. Μην ανησυχείτε αν φαίνονται απλά ή ανόμοια – απλώς γράψτε κάτι στο χαρτί. Η γραφή ευχαριστιών θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε θετικές πτυχές ακόμα και στις χειρότερες ημέρες.

Πράξεις καλοσύνης

Κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να κάνετε κάτι ωραίο για κανέναν άλλο λόγο παρά για να βοηθήσετε. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πώς μια απλή πράξη καλοσύνης μπορεί να γυρίσει όλη την ημέρα τόσο για εσάς όσο και για τον παραλήπτη της πράξης.

Άσκηση

Τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης είναι εκπληκτικά. Οι σωματικά ενεργοί άνθρωποι έχουν αυξημένη ενέργεια, ανώτερο ανοσοποιητικό σύστημα και συχνή αίσθηση επιτυχίας. Η άσκηση μπορεί να μειώσει την αϋπνία, να τονώσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου, και ακόμη και να δράσει ως αντικαταθλιπτικό. Εάν το τζόκινγκ ή τα βάρη μοιάζουν πολύ δύσκολα, μην φοβάστε να ξεκινήσετε με μόνο 30 λεπτά περπάτημα ή με αργή ποδηλασία.

Διαλογισμός

Η έρευνα έχει συνδέσει τον διαλογισμό με μειωμένο άγχος και πιο θετικά συναισθήματα. Εκείνοι που διαλογίζονται τακτικά μπορούν ακόμη και να αναδιαρθρώσουν μόνιμα το μυαλό τους για να δημιουργήσουν σταθερή ευτυχία.

Ενίσχυση των σχέσεων

Οι ισχυρές κοινωνικές συνδέσεις θεωρούνται μία από τις πιο ισχυρές επιρροές στη διάθεσή μας. Εκείνοι που είναι αφιερωμένοι στο να ξοδεύουν χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια δείχνουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας. Αν δεν μπορείτε να βλέπετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα κάθε μέρα, μπορείτε ακόμα να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση.

Η ευτυχία της ζωής

Θετικό ημερολόγιο

Πάρτε λίγο χρόνο για να γράψετε τα θετικά γεγονότα στη ζωή σας. Γράψτε μια διασκεδαστική μέρα με φίλους, μια καλή ταινία ή μια δραστηριότητα που σας άρεσε. Το θετικό ημερολόγιο θα σας φέρει τη συνήθεια να εστιάζετε στο θετικό.

2 Comments

Leave a Reply