Η Ψυχολόγος Παιδοψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Παπουτσή έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία

H Μαρία Παπουτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όπου και αποφοίτησε. Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπου εξειδικεύτηκε στον κλάδο της Αθλητικής Ψυχολογίας. Έλαβε υποτροφία για το European Master of Sport and Exercise Psychology στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας στην Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο του Μοντπελιέ στην Γαλλία. Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκε περαιτέρω σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον κλάδο της Παιδοψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire στην Αγγλία. Παράλληλα, έλαβε συμπληρωματική εκπαίδευση από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα της Ιατρικής σχολής στον κλάδο της Ιατρικής Ψυχολογίας. Η κυρία Παπουτσή εκπαιδεύτηκε επίσης στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και στη Γνωστική  Αναλυτική ψυχοθεραπεία. Έχει παρακολουθήσει μία σειρά εκπαιδεύσεων πάνω σε προβολικά τεστ προσωπικότητας, ψυχομετρικά εργαλεία, παράλληλη στήριξη, θεραπεία μέσω των ζώων (pet therapy) καθώς και διαχείριση άγχους σε ατομικό, ομαδικό και εργασιακό επίπεδο.

Από το 2006 έως και σήμερα έχει εργαστεί τόσο σε εθελοντικό όσο και σε πρακτικό και κλινικό επίπεδο σε μία πληθώρα φορέων, όπως είναι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το 1ο Ειδικό Σχολείο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ευαισθητοποίησης για άτομα με μυϊκή δυστροφία, καθώς και σε έναν αριθμό αθλητικών σωματείων και ομάδων. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, διαλέξεων, εκπαιδεύσεων και εργαστηρίων στην Ελλάδα, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει συμμετάσχει με το ερευνητικό της έργο στο 13ο Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας, έχοντας σε μορφή poster 2 ακαδημαϊκές της έρευνες. Μιλάει άριστα την αγγλική και την γερμανική γλώσσα. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από το έτος 2011. Είναι μέλος του European College of Sport Science από το έτος 2012.

Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, στην περιοχή της Δάφνης. Αναλαμβάνει ενήλικες, εφήβους, παιδιά, ζευγάρια και ομάδες, για συμβουλευτική υποστήριξη, Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και Γνωστική Αναλυτική ψυχοθεραπεία. Εξειδικεύεται σε προβλήματα συμπεριφοράς, κατάθλιψης, διαχείρισης άγχους, αντιμετώπισης φοβιών, σχέσεων, σχολικού εκφοβισμού, οικογενειακής διαχείρισης και διαταραχών προσωπικότητας. Η κυρία Παπουτσή διεξάγει θεραπευτικές συνεδρίες και στην αγγλική γλώσσα. Δέχεται στο γραφείο της άτομα του εξωτερικού που διαμένουν είτε σε προσωρινό είτε σε μόνιμο επίπεδο στην χώρα μας. Για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν θεραπεία με την κυρία Παπουτσή, αλλά διαμένουν εκτός Αθηνών, δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής συνεδριών ηλεκτρονικά μέσω skype, viber ή τηλεφώνου.